Αντώνης Μάρκου

Εταίρος

μάρκου-αντώνης-φωτό

Ο Αντώνης Μάρκου είναι Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής (Α.Μ. 19901) στην Ελλάδα και μέλος της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) και του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ΣΟΕΛ). Είναι επίσης  Chartered Accountant (Reg. No 5990129) του Ινστιτούτου Ορκωτών Ελεγκτών της Αγγλίας και της Ουαλίας (ICAEW), και κάτοχος επαγγελματικής άδειας Λογιστή Α’ Τάξης. Είναι απόφοιτος Οικονομικών της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A.) από το Πανεπιστήμιο του Cardiff, Wales, UK και μεταπτυχιακού τίτλου από το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Σώματος Ορκωτών Λογιστών της Ελλάδας.

Έχει 27ετή επαγγελματική εμπειρία ως  Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής, με 25έτη στην Deloitte Ελλάδος στην οποία ήταν  ως Eταίρος (Partner), επικεφαλής του τμήματος Ελεγκτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών Διασφάλισης στην Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα και επικεφαλής Καινοτομίας των Ελεγκτικών Υπηρεσιών (Audit Innovation Leader).

Έχει σημαντική εμπειρία στον έλεγχο πολυεθνικών εταιριών και μεγάλων Ελληνικών Ομίλων,  στον έλεγχο και στην εφαρμογή των Ελληνικών και Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (IFRS) σε διάφορους κλάδους (βιομηχανίας, εμπορίου, τουρισμού, υπηρεσιών, καζίνο, εκπαίδευσης, τραπεζών, παραχωρήσεων, κατασκευών, φαρμακευτικών εταιρειών, κλπ.). Επίσης έχει σημαντική εμπειρία στη διενέργεια εσωτερικών ελέγχων (Internal Audit) και στη διενέργεια προσυμφωνημένων διαδικασιών και λοιπών υπηρεσιών διασφάλισης (Due diligence).

Έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής (μεταπτυχιακό πρόγραμμα) στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και στο Αμερικανικό Κολέγιο  Θεσσαλονίκης “Ανατόλια”.

Είναι μέλος της Επιτροπής Ελέγχου του Αμερικανικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης “Ανατόλια”, είναι μέλος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, μέλος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Κοινοποίηση
Scroll to Top