Γεώργιος Τεπενκιόζης

Head of Financial Restructuring

τεπενκιόζης-γιώργος-φωτό

Ο Γιώργος Τεπενκιόζης είναι Οικονομολόγος και Investment Banker με ειδικότητα στο Wealth Management με περισσότερα από 35 χρόνια εμπειρίας στον τομέα του Finance στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (San Francisco, California), στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ελλάδα.

Στην συνεργασία του με την KSI Greece είναι υπεύθυνος για την διαχείριση και οικονομική αναδιάρθρωση (financial restructuring) ιδιωτικού χρέους (NPLs και NPEs) πολλών πελατών ιδιωτών και επιχειρήσεων (όπως βιομηχανίες και ξενοδοχεία).

Πριν την KSI Greece έχει δουλέψει για πολύ μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού όπως η Shearson-Lehman-Hutton στην Καλιφόρνια (San Francisco), η Mann Financial και η Shard Capital στο Λονδίνο, καθώς και μεγάλες Χρηματιστηριακές Εταιρείες όπως η Ελληνική Χρηματιστηριακή, η Πήγασος Χρηματιστηριακή και η Beta Χρηματιστηριακή.

Διετέλεσε για δύο χρόνια Επιστημονικός Συνεργάτης Βουλευτού του Ελληνικού Κοινοβουλίου επί θεμάτων Τραπεζών και Επενδύσεων καθώς και εκτενώς επί θεμάτων Αναπτυξιακών Νομών.

Είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor of Economics and Finance από το American College of Greece, MBA-International Finance από το Πανεπιστήμιο της Καλιφορνίας UC BERKELEY, κάτοχος των Αδειών Series 3 and Series 7 από την SEC των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής, Real Estate Development License από την Πολιτεία της Καλιφορνίας, καθώς και επίσημο μέλος του The Chartered Institute for Securities and Investment του Ινστιτούτου CISI του Λονδίνου.

Έχει μεγάλη εμπειρία στα Χρηματοοικονομικά και την Διαχείριση Επιχειρηματικού Κινδύνου και στην Παροχή Χρηματοοικονομικών Συμβουλών και Financial Restructuring σε ποικίλους πελάτες σε διάφορες χώρες (Αμερική, Ευρώπη, Αφρική και Χώρες του Κόλπου).

Έχει επίσης μεγάλη εμπειρία σε εκτενή Due Diligence σε μεγάλες Τράπεζες σε Ευρώπη και Ελλάδα όπως και μεγάλη εμπειρία στην διαχείριση ιδιωτικού χρέους (κόκκινα δάνεια, NPLS και NPEs), καθώς επίσης και σε μεγάλες επιχειρήσεις, ιδιώτες και βιομηχανικές μονάδες συμπεριλαμβανομένων και πολλών εισηγμένων εταιρειών.

Στην διάρκεια της σταδιοδρομίας του στο αντικείμενο της Συμβουλευτικής και Διαχείρισης Πλούτου και Περιουσιακών Στοιχείων (Wealth and Asset Management) στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, ήταν υπεύθυνος για την διαχείριση και ανασυγκρότηση σε μεγάλες Τράπεζες του Ηνωμένου Βασίλειου, του Βελγίου, της Πορτογαλίας, της Αυστρίας, και της Ελλάδος, γεγονός που τον καθιστά απόλυτα εξειδικευμένο σε θέματα ιδιωτικού τραπεζικού χρέους ιδιωτών αλλά και επιχειρήσεων.

Ομιλεί άπταιστα Ελληνικά και Αγγλικά.

Κοινοποίηση
Scroll to Top